Sista Junior cupen

2016-04-04 - 15:53:00
I helgen har jag tävlat min sista scandic cup någonsin. Sista cupen gick i Gällivare på Hellner sation och vi körde en prolog på 3km skate för att dagen efter köra jacktstart klassiskt 15km, inför helgen hade jag tränat halv hårt efter JSM och tog det väldigt passivt dom sista dagarna innan tävlingen för att försöka komma i form och det blev en liten chansing/test för att se hur kroppen reagerade. känslan dagen innan tävlingen när jag testade spåren var väldigt bra och kände att nu kan det gå väldigt bra.
Prologen gick väldigt bra för mig förutom att jag lyckades ramla i den första utförsbacken vilket var lite surt men försökte hålla mig lugn och inte köra förhårt. När jag kom i mål gick jag in som ny 2:a. jag slutade tillslut som 4:a endast 3 tiondelar från pallen vilket var lite surt eftersom att jag föll men var ändå nöjd eftersom att jag kände att formen fanns där och var väldigt taggad inför jackstarten.
På Lördagen var det jackstart, känslan inför var väldigt bra och var super tagad på att bara ligga med i klungan och fösöka ta en pallplats. loppet gick otroligt bra och jag kände mig super pigg och kunde ligga med i klungan ganska lätt de två första varven och ut på sista varvet var det jag och två till som skulle göra upp om 2:a, 3:e och 4:e plats. jag fick tyvärr ge mig i spurten mot jonas och blev 4:a igen men med brar 1 tiondel så påbåda tävlingarna var jag mindre än en halv sekund från pallen lite surt men är jätte nöjd med båda tävlingarna speciellt jacktstarten!
Som lite plåster på såren efter de två 4:e platserna blev jag total 2:a i Scandic cup vilket jag är väldigt nöjd med då  jag tidiare varit bäst 5:a i totalen. Skönt att ta med sig den här helgen till sommar träningen.
På torsdag blir det avslutning i bruks. Hade!
 
 
 



RSS 2.0