Sista tävlingen och summering av säsongen

2016-05-08 - 21:58:02
Hej igen, det här inlägget kom väldigt sent men bättre sent än aldrig. jag har iaf varit i bruksvallarna och kört min sissta tävling som junior.
I bruks var det fyra tävlingar, en sprint, supersprint ,distans 31km och ett utförsrace.
Det började på torsdagen med en traditionell skate sprint där det gick väldigt bra för mig. Jag var två i kvalet bakom Johannes Kläbo och slutade även två bakom han i finalen och det är jag väldigt nöjd med som bäste svensk. 
Fredag var det en supersprint i Ramundberget, jättekul att köra en lite annorlunda tävling än de vanliga traditionella loppen. Denna supersprint var 100m och man kör 2 stycken i varje heat, vinnarna går vidare till nästa och 32stycken går vidare från kvalet. För mig gick det även väldigt bra där men en liten blygsam 20:e plats i kvalet tog jag mig ända fram till semifinal där jag fick möta supersprintern Ludvig Jensen som tyvärr tog hem den semin och vann sedan hela sprinten, men jag var väldigt nöjd ändå.
Lördagen var det dags för 31km över fjället en tävling som jag sällan har lycktas på men hoppades på ett bra lopp då jag låg två i mini touren där de tre första tävlingarna räknades in och jag fick till ett okej lopp och slutade som 11:e man och blev trea i totalen!
På söndagen var det utförsrace där de 5 bästa går vidare till final och jag blev 6:e man, lite surt men ändå en jättehärlig helg som avslutning på en grym säsong!! 
 
Då till sumeringen av säsongen.
Jag har haft en underbar säsong med många bra resultat men även en del mindre bra resultat. Men i stort sett så är jag väldigt nöjd med denna säsong och längtar tills man får gå upp och tävla mot dom stora pojkarna. Stort tack till er som har följt mig under min säsong och ett stort tack till de sponsorer som har stöttat mig under säsongen och jag hoppas på ett fortsatt bra samarbete i framtiden!
 
 
 



RSS 2.0